Fakro homlokzati hővédő rolók

A nyílászárók külső oldalára felszerelt hővédő rolók hatékony védelmet nyújtanak a napsütés melegével szemben. A FAKRO által végzett vizsgálatok szerint a külső hővédő roló ami már az ablaküveg előtt elnyeli a nap sugarait, akár 8-szor hatékonyabban véd a hőség ellen, mint a belső árnyékoló vagy fényzáró roló.

KOMFORTOS HASZNÁLAT

A Solar hővédő roló nem fogyaszt elektromos áramot, tápellátását napelem biztosítja. További előnye a lakótér hőveszteségének csökkentése; lehúzott állapotban akár 16%-kal javíthatja az ablak hőátbocsátási együtthatóját (pl. hűvös téli éjszakák során), hozzájárulva a fűtési költségek csökkentéséhez.

ENERGIATAKARÉKOSSÁG ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM

A hővédő roló közvetett módon hozzájárul a nyári energiaköltségek csökkentéséhez, hiszen az árnyékolt lakótér klimatizálása kevesebb energiafelhasználással jár. Alkalmazása ugyanakkor (különösen a hálózati elektromos áramot nélkülöző VMZ Solar esetében) segíti csökkenteni a széndioxid kibocsátást is – érdemes tudni, hogy a lakóépületek a globális CO2 kibocsátás 40%-át adják.

VÉDELEM A ROVAROKKAL SZEMBEN

A hővédő roló elektromos változatai (VMZ Solar, VMZ Z-Wave, VMZ Electro) rovarháló funkciót is betöltenek. Gond nélkül szellőztethetünk anélkül, hogy tartanunk kellene a hivatlan szárnyas vendégek látogatásától, hiszen a hővédő roló profilja illetve lehúzott szövete együttesen védik lakóterünk helyiségeit a rovaroktól.

VÉDELEM AZ UV-SUGÁRZÁSSAL SZEMBEN

A hővédő roló csökkenti a lakótérbe jutó káros UV-sugárzás mértékét is, megakadályozva ezzel a használati tárgyak, bútorok kifakulását és elszíneződését.

 

 

Webseite www.webdesigner-profi.de

Termékeink

Norman Buda

Kamaraerdő
XI. kerület, Budapest
Tel: +36 30 996 2629
        +36 30 311 6406
      

Iratkozzon fel hírlevelünkre!