Kamaraerdő:
1112 Budapest Kamaraerdei út 18. Tel.: +36 1 249 9000 Fax: +36 1 249 9001 e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges nyitvatartás: 08:00-18:00 szombaton: 08:00-13:00

Régi Fóti út
1152 Budapest Külső fóti út 10. (Régi Fóti út 2/a) Tel.: +36 1 306-3421 Fax: +36 1 306-4932 e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges nyitvatartás: 08:00-18:00 szombaton: 08:00-13:00

Fakro padlásfeljárók

Fakro padlásfeljárók

Fakro

 

A többrészes FAKRO padlásfeljáró lépcső összecsukható, részekre osztott, anyaga erdei fenyő. Lehetővé teszi a padlás könnyű és biztonságos megközelítését. Összecsukva a födémben elbújtatható, ezáltal gazdaságosan használható a helyiség területe.

A padlásfeljáró lépcsőkre jellemző:

  • a kezelhetőség
  • a szilárdság
  • a magas színtű használhatóság
  • és az egyszerű beszerelhetőség.

A többrészes FAKRO padlásfeljáró lépcsők, három vagy négyrészes összecsukható falépcsők. A lépcsők felépítése és az anyaga garantálja a könnyű, kényelmes és a biztonságos padlástér használatát. A beépítési rendszernek köszönhetően, mely elősegíti az egyszerű beépítést csak két ember segítségével, valamint a padlásfokokat a helyiség méretéhez igazítását.

Fakro padlásfeljárók

Az összecsukható Fakro padlásfeljáró lépcsők felépítése:

Normál módon beszerelt hőszigetelő lépcső ajtólap vastagsága 36 mm, melynek szerkezete erdei fenyő, kétoldalt fehér vagy bézs színű HDF lemez borítja. A szabad belső terület polisztirol habbal van kitöltve. A külső látható felület sima, nem jelennek meg rajta a szerelvények elemei. A zár és a fém nyitórúd, melyek a lépcső tartozékai, az ajtólap biztos zárását szolgálják.
A szabályozható rugók segítik a lépcső ajtólapjának optimális lenyitását. Mindegyik lépcső típushoz lépcsőajtó tartozik. Kimart része légmentesítő gyűrűvel van ellátva, mely kiváló hőszigetelést biztosít.
A kötések tartóságát növeli a lépcsőfokok fecskefarkú fogazással történő beillesztése. A lépcsőfokoknak a takarólaptól távolságtartással való elhelyezése és a rajtuk lévő csúszásgátló rovátkák, növelik a használati biztonságot és a kényelmet.
A létrát rögzítő szögvasak segítik a lépcső pontos beállítását és a helyzetének korrekcióját.

Fakro LWS Smart hőszigetelt padlásfeljáró lépcső

Fakro LWS Smart hőszigetelt padlásfeljáró lépcső
A Fakro LWS Smart padlásfeljáró lépcső összecsukható, részekre osztott, anyaga erdei fenyő. Hőszigetelt ajtólappal készül, melynek mind a két oldalán bézs színű lemez található. A Smart típusú padlásfeljáró lépcső fokai nem lógnak ki a lépcsőszerkezet síkjából. A lépcső ki van emelve ajtólap síkjából a kényelmes használat érdekében. Három illetve négy részes változatban kapható.

 

Fakro LWK Komfort hőszigetelt padlásfeljáró lépcső

Fakro LWK Komfort hőszigetelt padlásfeljáró lépcső
A Fakro LWK Komfort összecsukható padlásfeljáró lépcső anyaga, kiváló minőségű erdei fenyő. Hőszigetelt ajtólappal készül, melynek mind a két oldala fehér színű, fém kapaszkodóval van ellátva valamint lépcső alján talpazat található (csak 3 részesnél). A lépcső fokai a komfort változatnál a lépcsőszerkezet síkjából kilógnak és az ajtólap közötti távolság nagyobb. Így növeli a lépcső minőségét és kényelmesebbé teszi a lépcsőfokok használatát. A pirosra festett fém kapaszkodó a lépcső szögvasaihoz van rögzítve. Megkönnyíti a feljutást a lépcsőn. A világosbarna papucsok az utolsó lépcsőrész aljára talpként van felszerelve,amely esztétikus külsőt kölcsönöz, ugyanakkor kialakítása növeli a létra stabilitását.
Három illetve négy részes verzióban is kapható.

 

Fakro LWF Tűzgátló padlásfeljáró lépcső

Fakro LWF Tűzgátló padlásfeljáró lépcső
A Fakro LWF tűzgátló padlásfeljárók olyan helyre ajánlottak, ahol a tűzvédelmi szempontból ez szükséges. A padlásfeljáró szerkezetének, valamint a benne felhasznált anyagoknak köszönhetően az EI = 30 min tűzvédelmi osztály előírásainak felel meg.

 

Fakro LWM Fémlétrás Hőszigetelt padlásfeljáró lépcső

Fakro LWM Fémlétrás Hőszigetelt padlásfeljáró lépcső
A Fakro LWM fém létraszáras összecsukható padlásfeljáró-lépcsője minden igényt kielégít: könnyen kezelhető, esztétikus, strapabíró, biztonságos. A 36 mm-es lenyíló lapnak köszönhetően kiváló, 1,1 W/m2K hőátocsátási tényezővel rendelkezik, terhelhetősége a fa lépcsőknél lényegesen nagyobb, 200 kg (600 kg-ra tesztelve).

 

Fakro LTK Thermo Extra Hőszigetelt padlásfeljáró lépcső

Fakro LTK Thermo Extra Hőszigetelt padlásfeljáró lépcső
A Fakro LTK Thermo hőszigetelő padlásfeljáró lépcső három részes összecsukható, kiváló minőségű borovi erdei fenyőből készül. Az LWK Komfort lépcsőtől abban különbözik, hogy a lépcső doboz magassága 22 cm és hőszigetelő ajtólappal rendelkezik, melynek vastagsága 6,6 cm.
A Fakro LTK Thermo lépcsőt olyan házba érdemes beszerelni, ahol a használatban lévő és a nem használt emelet között nagy a hőmérséklet változás. Kitűnő hőszigetelő képességekkel rendelkezik és minimalizálja a hőveszteséget a helyiségben, ahol be vannak szerelve.
A pirosra festett fém kapaszkodó a lépcső szögvasaihoz van rögzítve. Megkönnyítve a feljárást a lépcsőn.
A világosbarna papucsok az utolsó lépcsőrész aljára talpként van felszerelve,amely esztétikus külsőt kölcsönöz, ugyanakkor kialakítása növeli a létra stabilitását.

 

Fakro LDK Hőszigetelt padlásfeljáró lépcső csúszószegmenssel

Fakro LDK Hőszigetelt padlásfeljáró lépcső csúszószegmenssel
A Fakro LDK padlásfeljáró lépcső két részes, alsó része feltolható, kiváló minőségű borovi fenyőből készül. Felépítése hasonlít az LWK Komfort lépcsőre. Összecsukási módjukban különböznek. A Fakro LDK lépcső szerkezete megengedi, olyan helyiségekbe való beszerelését, ahol nincs lehetőség összecsukható padlásfeljáró lépcsőt alkalmazni.
A Fakro LDK padlásfeljáró lépcsőnek két része van:
  • felső rész: amelyhez hozzá tartozik a lépcső doboza a hőszigetelő ajtólappal, fém kapaszkodóval
  • az alsó rész (LDS) feltolható lépcsővel rendelkezik
Alap felszereltséghez jár a pirosra festett fémkapaszkodó, mely a lépcső szögvasaihoz van rögzítve, megkönnyítve a könnyed feljutást a lépcsőn

Fakro LST Ollós, Hőszigetelt padlásfeljáró fémlépcső

Fakro LST Ollós, Hőszigetelt padlásfeljáró fémlépcső
A Fakro LST padlásfeljáró lépcső létraszára ollós szerkezetű, ezáltal könnyen, méretrevágás nélkül igazítható a helyiség belmagasságához.
Az energiatakarékos, fehér színű, 36 mm vastag lenyíló ajtó 1,1W/m²K hőátbocsátási együtthatóval rendelkezik, és jelentősen csökkenti a hőveszteséget. A tok alsó részén található körkörös tömítés tökéletes légzárást biztosít a lépcsőnek.
Az ollós rendszerű létraszerkezet és a nyitott állapotban rögzíthető lépcsőajtó egyszerű és biztonságos kezelést tesz lehetővé. A speciális zárszerkezetnek köszönhető kis méret (a legkisebb külméret 50×78,6 cm) lehetővé teszi a lépcső kis mennyezeti nyílásokba történő beépítését is. Az „S” alakú oldalszárak modern megjelenést kölcsönöznek a lépcsőnek, és egyúttal kapaszkodóként is szolgálnak.

 

Fakro LSF Tűzgátló, Ollós, Hőszigetelt padlásfeljáró fémlépcső

Fakro LSF Tűzgátló, Ollós, Hőszigetelt padlásfeljáró fémlépcső
A Fakro LSF tűzálló lépcsők egyrészt a padlásra való feljutást szolgálják, másrészt az épület belsejében keletkezett tűz esetén tűzfalként is működnek. Megakadályozzák a tűz és a füst bejutását a tűzmentes térbe, értékes időt teremtve ez által a tűzoltók megérkezéséig.
A tűzállóság magas paramétereinek köszönhetően a lépcsők használhatóak, olyan helyeken ahol megvan a lehetőség a tűz útjának elzárására.
Az összezárás ollószerű módja lehetővé teszi a lépcsők kisméretűre való összehajtását, így azok kis terekbe is beépíthetőek.
A csapóajtó nyílási szögének speciálisan megtervezett regulációs mechanizmusa miatt a lépcsők rövidítés nélkül hozzáigazíthatók a helyiség magasságához.
Az S-alakú elemekből felépülő oldal elegáns és modern stílust kölcsönöz a lépcsőknek.

 

Fakro MSU Universal lépcső

Fakro MSU Universal lépcső
A Fakro MSU Universal lépcső önálló típusú lépcső. Tömör erdeifenyőből készül. Az egyszerű szerkezetének köszönhetően többfunkciós használatot enged meg (eredményez) és tökéletesen beleolvad a helyiség környezetéhez.
Az egyszerű lépcsőfok és a megfelelően kiválasztott lépcső dőlésszöge garantálja a komfortos igénybevételt, használatot. A legmagasabb belmagassági méret, melynél még alkalmazható a Fakro MSU Universal lépcső, eléri a 290 cm. A lépcső szélessége 65 cm.
Az MSU Universal lépcsők két részre bonthatók:
  • MSU Universal lépcső
  • Korlát az MSU Universal lépcsőhöz.
A korlát a lépcső jobb illetve bal oldalára egyaránt felszerelhető

 

Fakro kiegészítő tartozékok padlásfeljáró lépcsőkhöz

Fakro LXB védőkorlát

 

Fakro LXB védőkorlát

Biztonságossá teszi a lépcsőnyílást a tetőtérben (padláson). Megkönnyíti a lépcsőn való lejutást. Anyaga erdei (borovi) fenyőből készül. Kiegészítő laposvasakkal rögzítendő a lépcső tokszerkezetéhez, a fellépőnél megerősítve.
Kapható 70x130 cm-es méretben, a kisebb méretű lépcsőkhöz hozzá kell szabni a korlát
vízszintes részeit, az ennél nagyobb méret esetén meg kell adni a lépcső pontos méretét. A védőkorlát magassága 95 cm.

 

Fakro LXH kapaszkodó

 

Fakro LXH kapaszkodó

A pirosra festett fém kapaszkodó a lépcső szögvasaihoz rögzítendő. Megkönnyíti a feljárást a lépcsőn, mindkét oldalára felszerelhető. Két méretben kapható 50 cm és 75 cm. Az 50 cm-es méretű kapaszkodót a lépcsődoboz 100 cm hosszúságáig ajánljuk, a 100 cm-nél hosszabb lépcsődoboz esetében a beszerelt kapaszkodó hossza 75 cm.

 

Fakro LXS műanyag papucs

 

Fakro LXS műanyag papucs

Az utolsó rész aljára talpként világosbarna papucs szerelhető, amely esztétikus külsőt kölcsönöz, ugyanakkor kialakítása növeli a létra stabilitását.
Az anyag, amelyből készül, megakadályozza, hogy a papucs megkarcolja a padlót. A papucs egyszerűen felszerelhető a lépcső talpaira, melyet már korábban beépítettünk, és a lakás belmagasságának megfelelően méretre szabtunk.

 

Fakro LXL szegélyléc

 

Fakro LXL szegélyléc

A szegélyléc a lépcső beépítése után a rés elfedésére alkalmazható. Erdeifenyőből készül, felszerelése gyors és egyszerű.
A megfelelő 35mm-es vastagságú szegély növeli a padláslépcső esztétikáját.
Kapható 70x140 cm-es méretben, ennél kisebb méretű lépcsőnél méretre kell szabni. Fehér és natúr színben kapható.

 

 


Építőanyag akciók

Akciós Árlista


Norman Építőanyagkereskedések elérhetőségei
Kamaraerdő
1112 Budapest
Kamaraerdei út 18.
Tel.: +36 1 249 9000
Tel.: +36 30 996 2629
Fax: +36 1 249 9001
E-mail:
nyitvatartás:
H-P: 08:00-18:00
Szombat: 09:00-13:00
GPS koordináták:
N 47° 26' 21.86"
E 18° 58' 45.73"Régi Fóti út
1152 Budapest
Külső fóti út 10.
(Régi Fóti út 2/a)
Tel.: +36 1 306 3421
Tel.: +36 30 311 6406
Fax: +36 1 306 4932
E-mail:
nyitvatartás:
H-P: 08:00-17:00
Szombat: ZÁRVA
GPS koordináták:
N 47° 34' 10.50"
E 19° 8' 6.95"
TELEPHELYEINKEN
KÉNYELMESEN ÉS INGYEN
PARKOLHAT!