Kamaraerdő:
1112 Budapest Kamaraerdei út 18. Tel.: +36 1 249 9000 Fax: +36 1 249 9001 e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges nyitvatartás: 08:00-18:00 szombaton: 08:00-13:00

Régi Fóti út
1152 Budapest Külső fóti út 10. (Régi Fóti út 2/a) Tel.: +36 1 306-3421 Fax: +36 1 306-4932 e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges nyitvatartás: 08:00-18:00 szombaton: 08:00-13:00

FAKRO homlokzati roló

FAKRO hővédő rolók homlokzati ablakokra

FAKRO logo

FAKRO hővédő rolók homlokzati ablakokra

A külső árnyékolástechnika nemrég még kizárólag a terasz- vagy balkon fölött kialakított árnyékoló eszközöket jelentette. Jelenleg egyre szélesebb körben terjednek azok a tetőtéri ablakokon évek óta bevált megoldások, amelyek homlokzati nyílászárókon is képesek praktikus és hatékony hővédelmet biztosítani számos egyéb funkció mellett. A FAKRO fejlesztéseinek köszönhetően a piacon már kaphatók a homlokzati nyílászárókra kifejlesztett hővédő rolók, amelyek a nyári hőség idején hatékonyan védenek a helyiségek túlzott felmelegedése ellen.

REFERENCIA KÉPTÁR

HELYISÉGEK HŐVEL SZEMBENI VÉDELME

A nyílászárók külső oldalára felszerelt hővédő rolók hatékony védelmet nyújtanak a napsütés melegével szemben. A FAKRO által végzett vizsgálatok szerint a külső hővédő roló ami már az ablaküveg előtt elnyeli a nap sugarait, akár 8-szor hatékonyabban véd a hőség ellen, mint a belső árnyékoló vagy fényzáró roló.

FAKRO hővédő rolók homlokzati ablakokra

KOMFORTOS HASZNÁLAT

A Solar hővédő roló nem fogyaszt elektromos áramot, tápellátását napelem biztosítja. További előnye a lakótér hőveszteségének csökkentése; lehúzott állapotban akár 16%-kal javíthatja az ablak hőátbocsátási együtthatóját (pl. hűvös téli éjszakák során), hozzájárulva a fűtési költségek csökkentéséhez.

ENERGIATAKARÉKOSSÁG ÉS KÖRNYEZETVÉDELEM

A hővédő roló közvetett módon hozzájárul a nyári energiaköltségek csökkentéséhez, hiszen az árnyékolt lakótér klimatizálása kevesebb energiafelhasználással jár. Alkalmazása ugyanakkor (különösen a hálózati elektromos áramot nélkülöző VMZ Solar esetében) segíti csökkenteni a széndioxid kibocsátást is – érdemes tudni, hogy a lakóépületek a globális CO2 kibocsátás 40%-át adják.

PROSPEKTUS LETÖLTÉSE

A helyiségek felmelegedését, mint fizikai jelenséget, az alábbi három ábrán szemléltetjük az alkalmazott árnyékoló típusa szerint:

 

Árnyékoló nélküli ablak

A hősugárzás az üvegen át közvetlenül a helyiségbe jut, és felmelegíti az ott lévő tárgyakat, felületeket. Az alacsony emissziós réteggel rendelkező üvegek a hőt nem engedik eltávozni, így a helyiség erősen felmelegszik.

FAKRO hővédő rolók homlokzati ablakokra

Ablak belső fényzáró rolóval

Az üvegen átjutó hősugárzást a belső árnyékoló elnyeli. A hősugárzás hosszúhullámú infravörös (hő) sugárzássá alakul át, amely az ablak üvegezésén nem jut ki a szabadba. Az árnyékoló a hőt a helyiségbe sugározza, mint egy fűtőtest, ami a helyiség nemkívánatos felmelegedéséhez vezet, leginkább déli fekvés esetén, kánikulai napokon.

FAKRO hővédő rolók homlokzati ablakokra

Ablak külső hővédő rolóval

A hővédő rolóval ellátott ablakon a napsugárzás nem jut a helyiségbe. A roló már az ablaküveg előtt elnyeli a nap sugarait, a meleget kifelé sugározza, ezáltal nem engedi felmelegedni a helyiséget.

FAKRO hővédő rolók homlokzati ablakokra

FAKRO hővédő rolók homlokzati ablakokra

VÉDELEM A ROVAROKKAL SZEMBEN

A hővédő roló elektromos változatai (VMZ Solar, VMZ Z-Wave, VMZ Electro) rovarháló funkciót is betöltenek. Gond nélkül szellőztethetünk anélkül, hogy tartanunk kellene a hivatlan szárnyas vendégek látogatásától, hiszen a hővédő roló profilja illetve lehúzott szövete együttesen védik lakóterünk helyiségeit a rovaroktól.

KEDVEZŐ ERGONÓMIA

A bejutó fényt a leeresztett roló egyenletesen oszlatja szét a helyiségben, megvédve az emberi szemet az erős fényvisszaverődésektől, lehetővé téve a számítógépes munkát, televíziózást, stb.

FAKRO hővédő rolók homlokzati ablakokra

VÉDELEM AZ UV-SUGÁRZÁSSAL SZEMBEN

A hővédő roló csökkenti a lakótérbe jutó káros UV-sugárzás mértékét is, megakadályozva ezzel a használati tárgyak, bútorok kifakulását és elszíneződését.

PROSPEKTUS LETÖLTÉSE

MŰKÖDTETÉS

FAKRO hővédő rolók homlokzati ablakokra

VMZ Solar - intelligens automata működés a nap fényerősségének függvényében
Hűvös napokon (0° alatt) a VMZ Solar roló automatikusan téli üzemmódra kapcsol: a napsütéses periódusokra a roló önműködően feltekeredik, lehetővé téve a helyiség napsugarak általi felmelegítését, míg éjszakára letekeredik csökkentve a lakótér hőveszteségét.
A roló működését 3 különböző módban lehet beállítani:
• teljesen automata (a fényintenzitásnak megfelelően, automatikusan vezérelve),
• félautomata (önműködő leengedés, felhasználó által történő feltekerés távvezérlő segítségével),
• felhasználó által történő működtetés a mellékelt távvezérlő segítségével.

VMZ Z-Wave – működtetése a Z-Wave rádióhullámú rendszer részeként távvezérlő vagy fali kapcsoló segítségével

VMZ Electro – 230V-os hálózatról működtetve, fali kapcsolóval vezérelve

VMZ – manuális működtetés távnyitó rúd segítségével (külön kapható)

FAKRO hővédő rolók homlokzati ablakokra

Kihajtható hővédő roló – fő funkciójában hasonló szerepet tölt be, mint a fix változatok, de szerkezetében eltér azoktól. A lefutó sín speciális módon kihajtható, a függőleges síkból kibillenthető. Ennek a felépítésnek köszönhetően a roló akár sűrűbb, a hőt kevésbé áteresztő anyaggal is ellátható, ugyanakkor könnyebb a parapethez való hozzáférés, illetve szabadabb a kilátás.

A kihajtható hővédő roló háromféle változatban kapható:

VMB Solar – intelligens automata működés a nap fényerősségének függvényében

VMB Z-Wave – a Z-Wave rádióhullámú rendszer részeként távvezérlő vagy fali kapcsoló segítségével

VMB Electro – 230V-os hálózatról működtetve, fali kapcsolóval vezérelve

SZÍN- ÉS ANYAGVÁLASZTÉK

A VMZ fix és VMB kihajtható hővédő rolók szerkezete 3 féle színben kapható (fehér, szürke, barna), rendelésre felár ellenében a RAL-skála tetszőleges színében is.
Az roló szövete hét különféle színben kapható az alábbiak szerint:

VMZ, VMB I. CSOPORT

Kapható öt színben (10% relatív fényáteresztő anyagból)

FAKRO hővédő rolók homlokzati ablakokra

VMZ, VMB II. CSOPORT

Kapható két színben (1% relatív fényáteresztő anyagból)

FAKRO hővédő rolók homlokzati ablakokra

REFERENCIA KÉPTÁR


PROSPEKTUS LETÖLTÉSE


Építőanyag akciók

Akciós Árlista


Norman Építőanyagkereskedések elérhetőségei
Kamaraerdő
1112 Budapest
Kamaraerdei út 18.
Tel.: +36 1 249 9000
Tel.: +36 30 996 2629
Fax: +36 1 249 9001
E-mail:
nyitvatartás:
H-P: 08:00-18:00
Szombat: 09:00-13:00
GPS koordináták:
N 47° 26' 21.86"
E 18° 58' 45.73"Régi Fóti út
1152 Budapest
Külső fóti út 10.
(Régi Fóti út 2/a)
Tel.: +36 1 306 3421
Tel.: +36 30 311 6406
Fax: +36 1 306 4932
E-mail:
nyitvatartás:
H-P: 08:00-17:00
Szombat: ZÁRVA
GPS koordináták:
N 47° 34' 10.50"
E 19° 8' 6.95"
TELEPHELYEINKEN
KÉNYELMESEN ÉS INGYEN
PARKOLHAT!