Kamaraerdő:
1112 Budapest Kamaraerdei út 18. Tel.: +36 1 249 9000 Fax: +36 1 249 9001 e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges nyitvatartás: 08:00-18:00 szombaton: 08:00-13:00

Régi Fóti út
1152 Budapest Külső fóti út 10. (Régi Fóti út 2/a) Tel.: +36 1 306-3421 Fax: +36 1 306-4932 e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges nyitvatartás: 08:00-18:00 szombaton: 08:00-13:00

Lindab ereszcsatorna rendszerek

Lindab Rainline Elite ereszcsatorna rendszerek

Lindab

A Lindab Rainline Elite ereszcsatorna rendszer egy komplett, esővíz-elvezető rendszer. E rendszer gyártása területén a Lindab Európában piacvezető.
A széleskörű tapasztalat, a fejlesztésben dolgozó szakemberek tudása garantálja, hogy egy egyszerűen szerelhető, minden kiegészítő elemet magába foglaló ereszcsatorna-rendszer kerüljön a vásárlók elé. Átgondolt tartozék-rendszerének köszönhetően tömítőanyagok, ragasztók, vagy egyéb segédanyagok nélkül lehet összeszerelni a termékeket.
Kiváló svédacél alapanyagának köszönhetően a Lindab Rainline ereszcsatorna rendszer nem deformálódik, nem vetemedik, nem repedezik. A ereszcsatorna-rendszer minden egyes elemére 15 év garanciát vállal a Lindab, természetesen szakszerű kivitelezés és karbantartás mellett. Szakemberek fejlesztették szakembereknek, akiknek az idő múlásával a kedvenc rendszerükké vált. Nem kis mértékben azért, mert a Lindab Rainline Elite ereszcsatorna rendszer fizikai tulajdonságai sok évtizedig rozsdásodás és szivárgásmentes használatot biztosítanak.

Lindab ereszcsatorna prospektus letöltése

Az aktuális kedvezményeket megtalálják az Akció Árlista oldalon

Profilválaszték

A Lindab Rainline Elite ereszcsatorna rendszer ereszcsatornák, lefolyók és kiegészítok kiterjedt választékát nyújtják változatos, időtálló színekben és méretben. A Lindab Rainline csatornarendszerhez több mint 60 könnyen szerelhető elem tartozik. A rendszer két alaptípusa a félkör szelvényű és a négyszög keresztmetszetű függő ereszcsatorna, melyet tartozékkal, kompletten szállítunk. Mindkét változathoz a kör keresztmetszetű lefolyócső illeszthető. A rendszer szerelése rendkívül egyszerű, a rápattintós megoldás nagyban meggyorsítja a munka menetét.
A függőeresz és a lefolyócső alapja egy 0,6-0,75 mm vastagságú tüzihorganyzott acéllemez, amelynek mindkét oldalát 35/35 µm vastagságú, többrétegű bevonat védi az időjárás viszontagságaitól. A A Lindab Rainline ereszcsatorna rendszer prognosztizált élettartama ennek a bevonatnak köszönhetően 50 év. A Lindab Rainline ereszcsatorna rendszer vörösréz alapanyagból is rendelhető.

Lindab ereszcsatornák

Lindab ereszcsatorna
A Lindab Rainline Elite ereszcsatorna rendszerben két alaptípust különböztetünk meg. Az egyik a félkör szelvényű, a másik pedig a négyszög keresztmetszetű függőeresz. Mindkét változathoz a kör keresztmetszetű lefolyócső illeszthető.

Lindab Lefolyócső

Lindab lefolyócső
A Lindab Rainline Elite ereszcsatorna rendszer mindkét függőeresz típusához a kör keresztmetszetű lefolyócső illeszthető.

A Lindab ereszcsatorna rendszer elemei

Lindab ereszcsatorna elemek

Lindab ereszcsatorna rendszer

Színválaszték

A Lindab Rainline Elite ereszcsatorna rendszer elemei különböző standard és speciális színekben készülnek. A színskála segítségével könnyen kiválaszthatja a ház és a tető színeivel leginkább harmonizáló színt.
Honlapunkon található színek a valóságostól eltérhetnek, ezért kérjük, hogy a színek kiválasztásakor a Lindab által biztosított színkártyákat használja.
Lindab ereszcsatorna rendszer színválaszték

Lindab ereszcsatorna rendszer

Szerelés

Lindab Rainline Elite esővíz-elvezető rendszert átgondolt tartozék-rendszerének köszönhetően tömítőanyagok, ragasztók, vagy egyéb segédanyagok nélkül könnyen, gyorsan, akár házilagosan is össze lehet szerelni.
  • Csatornatartó


Ajánlatos, hogy az ábra szerint megjelölje ceruzával a horgon a hajlítás helyét úgy, hogy a csatorna esésben legyen a lefolyócsõ felé. Számozza meg a horgokat. A legkisebb ajánlott esés az SS (svéd szabvány) szerint 2,5 mm/m. Elõször erõsítse fel az elsõ és utolsó horgot, majd feszítsen ki egy zsinórt a kettõ között. Utána csavarokkal rögzítse a többi horgot a zsinórral egyvonalban. A horgok maximum 80 cm távolságra legyenek egymáshoz képest. Amennyiben az ereszcsatorna 10 m-nél hosszabb, akkor a csatornát a középponttól kiinduló eséssel kell felszerelni a végeken elhelyezett lefolyócsövek felé. A hajlításoknál szem elõtt kell tartani azt is, hogy a csatorna elülsõ széle 10 mm-el alacsonyabban, dõlve legyen szerelve, a hátsó csatornaszélhez viszonyítva. A KFL csatornatartó hajlítását a horoghajlító nagyon megkönnyíti.
  • Betorkollócsonk


Jelölje ki, hogy a csatorna végétõl milyen távolságra akarja tenni a lefolyócsöveket. Fűrészelje ki a lyukat a fedõkupola csatlakozására, majd a kifűrészelt szél közepét hajlítsa ki egy kombinált fogóval.
Figyelem! A lyuk kivágásakor ne használjon sarokköszörűt! Nyomja be a fedõkupola szögben meghajlított szélét a csatorna peremébe, és a kupolarögzítőt pattintsa rá az ereszcsatorna hátsó szélére.
  • Véglemez


Az önzáró véglemezeket a következő módon kell felszerelni: illessze a véglemezt az ereszcsatorna végére, és erősen nyomja rá. Utána tenyérrel addig ütögesse, amíg a csatorna vége be nem csúszik a véglemez zárólemezkéi alá, majd kalapáccsal könnyedén üssön rá, hogy a véglemez a helyére kerüljön.
  • Ereszcsatorna


Ha a KFK vagy KFL jelölésű horgot használja, akkor a csatornát tolja be a horogba. A csatornák rögzítésénél fontos, hogy a zárópánt az ereszcsatorna peremére ráhajoljon. 27%-os tetőlejtés esetén a megdöntött homlokdeszkához használja a K 11-es jelű speciális horgot. Ha a homlokdeszkának más dőlése van, akkor a K07 jelölésű horog a megfelelõ, melyet elõre kell hajlítani.
  • Toldóelem


Akassza be a toldóelem hátsó szélét az ereszcsatorna hátsó szélébe oly módon, hogy a tömítő gumiszalag a toldást jól takarja. Ezután fektesse a toldóelem első szélét a csatorna peremére és hajlítsa le a zárószerkezetet és erősen nyomja le. A zárószerkezetet a kis lemezkével kell rögzíteni.
  • Tartóbilincs

A tartóbilincseket - minimum kettőt - minden lefolyócsőre függőlegesen egymás alá kell szerelni. A tartóbilincsek közötti távolság maximum 2 méter lehet. Téglafalba vagy kőfalba a SVSTI bilincs tiplivel, míg lemezfelületre a SSVH tartóbilincs közvetlenül szegecsekkel felerõsíthető.
  • Lefolyócső


Állapítsa meg a toldóelem hosszát az alábbi táblázat alapján, majd szabja ki és illessze össze a két csőkönyökkel:Csatlakoztassa a betorkollócsonkhoz, majd nyomja fel és illessze be a lefolyócsövet. Illessze rá a kifolyót, és erősítse fel csavarral vagy szegeccsel. Állítsa be az egész lefolyót, és végül rögzítse a tartóbilincsekkel. Amennyiben a lefolyó elvezetõ csatornába torkollik, használjon szűrőt és a BUTK elvezetõ kifolyót.

Építőanyag akciók

Akciós Árlista


Norman Építőanyagkereskedések elérhetőségei
Kamaraerdő
1112 Budapest
Kamaraerdei út 18.
Tel.: +36 1 249 9000
Tel.: +36 30 996 2629
Fax: +36 1 249 9001
E-mail:
nyitvatartás:
H-P: 08:00-18:00
Szombat: 09:00-13:00
GPS koordináták:
N 47° 26' 21.86"
E 18° 58' 45.73"Régi Fóti út
1152 Budapest
Külső fóti út 10.
(Régi Fóti út 2/a)
Tel.: +36 1 306 3421
Tel.: +36 30 311 6406
Fax: +36 1 306 4932
E-mail:
nyitvatartás:
H-P: 08:00-17:00
Szombat: ZÁRVA
GPS koordináták:
N 47° 34' 10.50"
E 19° 8' 6.95"
TELEPHELYEINKEN
KÉNYELMESEN ÉS INGYEN
PARKOLHAT!